Do tego ciasta pasują wszelkie owoce sezonowe. Robi się ekspresowo, wychodzi puszyste i smakuje świetnie, szczególnie z dodatkiem kruszonki. Składniki (keksówka 35x11cm): 5 jajek 200 g masła lub margaryny - rozpuścić 150 g cukru aromat waniliowy 320g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia ok 400 g owoców - u mnie truskawki i rabarbar Kruszonka: 1 łyżka zimnego masła 2 łyżki mąki 2 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego Sposób przygotowania: 1. Jajka z cukrem i aromatem ubić na puszystą masę. ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...