Polewa kakaowa z żelatyną
Polewa kakaowa z żelatyną
Niedawno miałam swoje pierwsze podejście do polewy z dodatkiem żelatyny. Przepis znalazłam w zbiorach siostry Anastazji. Polewa jest idealna - gładka, błyszcząca nawet po zastygnięciu, idealnie się kroi, nie łamie się ani nie kruszy. Polecam!Składniki:1/2 kostki margaryny (13 dag)5 łyżek cukru pudru3 łyżki kakao2 łyżki wody1 łyżka żelatyny5 łyżek kwaśnej gęstej śmietanySposób wykonania:1. W gorącej wodzie rozpuszczamy żelatynę.2. W rondelku rozpuszczamy margarynę, cukier i kakao. Dodajemy żelatynę i podgrzewam... czytaj dalej...
Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani
Autor
Ania Z
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
polewa, kakao, ciasto, lekkie ciasto, ciasto na żelatynie, ciasto kakaowe, ciasta siostry anastazji
Inne przepisy z Kuchnia domowa Ani
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję