Polewa kakaowa z żelatyną

Polewa kakaowa z żelatyną

Polewa kakaowa z żelatyną

Niedawno miałam swoje pierwsze podejście do polewy z dodatkiem żelatyny. Przepis znalazłam w zbiorach siostry Anastazji. Polewa jest idealna - gładka, błyszcząca nawet po zastygnięciu, idealnie się kroi, nie łamie się ani nie kruszy. Polecam!Składniki:1/2 kostki margaryny (13 dag)5 łyżek cukru pudru3 łyżki kakao2 łyżki wody1 łyżka żelatyny5 łyżek kwaśnej gęstej śmietanySposób wykonania:1. W gorącej wodzie rozpuszczamy żelatynę.2. W rondelku rozpuszczamy margarynę, cukier i kakao. Dodajemy żelatynę i podgrzewam... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję