To już kolejne ciasto ze śliwkami na blogu. To mi bardzo przypadło do gustu, bo samo ciasto jest dość gęste i dzięki temu śliwki nie zatapiają się podczas pieczenia. Będzie idealne również do innych owoców. Składniki: 5 jajek 250 g masła / margaryny 1/2 kg mąki pszennej 1 i 1/3 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki śmietany 18% + 1/2 kg śliwek (u mnie węgierki) Sposób przygotowania: 1. Masło lub margarynę rozpuścić w rondelku pozostawić do wystudzenia. 2. Mąkę przesiać z proszkiem ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...