Pieczone żeberka z miodem

Pieczone żeberka z miodem

Pieczone żeberka z miodem

 Bardzo proste żeberka, samo mięso i marynatę szybko się przygotowuje, ale żeberka należy zamarynować na minimum 6 godzin.  Składniki: 2 kg żeberek pasków  4 łyżki miodu, najlepiej płynnego 4 łyżki musztardy ( dałam 3 łyżki stołowej i 1 łyżkę ostrej angielskiej)  4 łyżki sosu sojowego  Sposób przygotowania: 1. Mięso umyć, osuszyć. Pokroić na kawałki po jednej kostce. Składniki marynaty wymieszać.  2. Żeberka umieścić w naczyniu żaroodpornym, polać marynatą i wymieszać . Przykr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.