Kompot z jabłek i winogron

Kompot z jabłek i winogron

Kompot z jabłek i winogron

Winogrona i jabłka to kwintesencja smaku jesieni. Składniki: 2 małe jabłka 4 kiści winogron - u mnie obie wersje i z jasnym i ciemnym winogronem cukier do smaku 1 gałązka świeżej mięty 2,5 litry wody Sposób wykonania: 1. Owoce myjemy. Winogrona obieramy z gałązek. 2. Z jabłek wykrawamy gniazda nasienne, kroimy na plastry. 3. Owoce zalewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy jeszcze 2-3 minutki na małym ogniu. 4. Gotowy kompot słodzimy do smaku i dorzucamy do niego gałązkę mięty. Pozostawiamy do wystudzenia. Smac... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.