Kasza jaglana z bananem i masłem orzechowym

Kasza jaglana z bananem i masłem orzechowym

Kasza jaglana z bananem i masłem orzechowym

Lubicie królową kasz? Ja lubię wszystkie kasze ;-) Taką jaglankę lubię zrobić sobie na śniadanie jak mam czas. Składniki (na dwie porcje): 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej 1 szklanka mleka 1 łyżeczka miodu 1 banan 2 płaskie łyżki masła orzechowego z kawałkami orzechów Sposób wykonania: 1. Kaszę kilkakrotnie przepłukać pod bieżącą wodą. Przełożyć do garnka, zalać mlekiem, dodać łyżeczkę miodu i gotować ok 20 minut, od czasu do czasu mieszając, by kasza nie przypaliła się. 2. Gotową kaszę przełożyć do misecze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.