Grzyby leśne duszone w pomidorach - sałatka grzybowa

Grzyby leśne duszone w pomidorach - sałatka grzybowa

Grzyby leśne duszone w pomidorach - sałatka grzybowa

 Część świeżych leśnych grzybów przerobiłam do słoików. W tym roku po raz pierwszy udusiłam je w towarzystwie koncentratu pomidorowego. Wyszły pyszne. Z podanej porcji wyszło mi 6 malutkich słoiczków.  Składniki: 1 kg oczyszczonych leśnych grzybów (miałam nieco więcej) 1 duża cebula 200 g koncentratu pomidorowego 100 g keczupu sól, pieprz 6 łyżek oleju Sposób przygotowania: 1. Grzyby pokroić na kawałki, cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. 2. Na patelni rozgrzać olej, rzucić cebulę i chwilę dusić. N... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.