Fuczki czyli bieszczadzkie placki z kiszonej kapusty

Fuczki czyli bieszczadzkie placki z kiszonej kapusty

Fuczki czyli bieszczadzkie placki z kiszonej kapusty

 Te placki są fantastyczne. Składniki bardzo proste, ogólnodostępne. Sekretem ich smaku jest dodatek sosu czosnkowego. Robi tu naprawdę świetną robotę. Bardzo wszystkim smakowały i będzie to świetny pomysł na szybki nie tylko piątkowy obiad. Składniki: 500 g kiszonej kapusty 1 szklanka mleka 1 szklanka mąki 1 jajko sól, pieprz olej do smażenia sos czosnkowy do podania - robię własny - KLIK Sposób wykonania: 1. Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku, drobno pokroić, zalać wodą i ugotować do miękkości (ok 30 minut)... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.