Cytryny w korzennym syropie do herbaty

Cytryny w korzennym syropie do herbaty

Cytryny w korzennym syropie do herbaty

 Lubię jesienną porą napić się korzennej herbaty, a takie cytryny domowej roboty sprawdzą się idealnie jako dodatek. Sam syrop jest wspaniały. Również dodaję go do herbaty. Spróbujcie sami, nie będziecie żałować. Składniki (na 4-5 małych słoiczków): 6 niedużych cytryn 250 ml wody 250 g cukru 1 laska cynamonu 2 gwiazdki anyżu 6 goździków kilka kawałków kandyzowanego imbiru lub plasterków świeżego imbiru Sposób przygotowania: 1. Cytryny sparzyć i wyszorować. Pokroić w plasterki. Ułożyć w słoiczkach.  2. Wo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.