To ciasto świetnie wygląda, pysznie smakuje... Wykorzystałam do niego białka, które zalegały mi w zamrażarce. Składniki (forma keksówka 23x9cm): 6 białek z dużych jaj 120 g cukru szczypta soli 150 g mąki pszennej + 1,5 łyżki dodatkowo 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 łyżki ciemnego kakao 100 ml oleju Sposób przygotowania: 1. Białka powinny mieć temperaturę pokojową. 2. Białka rozbić, dodać soli i ubić na sztywno. Dodawać po łyżce cukru ciągle ubijając. 3. Do ubitej piany dodać ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...