Na takie proste ciasto z dodatkiem świeżych truskawek czeka się cały rok! Składniki (blaszka 24x28cm): 4 jajka 1 niepełna szklanka cukru 1 niepełna szklanka oleju 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia sok z połówki cytryny ok 300 g świeżych truskawek Kruszonka: 1 łyżka zimnego masła 2 łyżki mąki 2 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego Sposób przygotowania: 1. Jajka obić z cukrem do białości. 2. Dodać olej oraz sok z cytryny i zmiksować. Następnie dodać mąkę przesianą z proszkiem do p... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...