Pyszna drożdżówka z dodatkiem słodkich truskawek i kwaśnego rabarbaru, a do tego maślana kruszonka. Składniki: 500-550 g mąki pszennej 1 jajko 1 żółtko 250 ml ciepłego mleka 40 g drożdży świeżych 110 g masła, miękkiego 100 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego szczypta soli Dodatkowo: 200 g truskawek 2-3 łodygi rabarbaru Kruszonka: 80 g zimnego masła 100 g mąki pszennej 100 g cukru Sposób przygotowania: ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...