
Za trzy tygodnie Wielkanoc, dlatego dziś mam dla Was pomysł na święta. Pyszne lekko słodkie bułeczki w kształcie zajączków, idealne na wielkanocny stół czy do koszyczka. Składniki: ok 500 g mąki pszennej 1 szklanka ciepłego mleka 1/4 łyżeczki soli 30 g świeżych drożdży 3 łyżki cukru 1 jajko 40-50 g rozpuszczonego masła dodatkowo 1 jajko + łyżka mleka do posmarowania bułeczek Sposób przygotowania: 1. Mąkę przesiać, zrobić dołek, wkruszyć drożdże, dodać ciepłe mleko i cukier, lekko zamieszać i od... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...