Ostatnio na stoisku mięsnym uśmiechał się do mnie surowy boczek. Kupiłam oczywiście z myślą o świętach. Upiekłam go w ulubionych przyprawach i tym sposobem mamy domową wędlinę na świąteczny stół. Podaję jakich ja użyłam przypraw, ale każdy może zrobić według swojego smaku. Składniki: 900-1000g surowego boczku sól (u mnie gruboziarnista z dodatkiem skórki cytrynowej - przywiozłam z Malty) czosnek granulowany pieprz słodka mielona papryka czosnek niedźwiedzi Sposób wykonania: 1. Mięso umyć, wytrz...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...