Ziemniaki gratin z wolno pieczoną karkówką

Ziemniaki gratin z wolno pieczoną karkówką

Ziemniaki gratin z wolno pieczoną karkówką

Kto z Was lubi ziemniaczane zapiekanki musi spróbować ziemniaczków gratin czyli słynnej francuskiej zapiekanki.To połączenie ziemniaków, czosnku, śmietany i sera podać można zarówno jako danie główne jak i dodatek do dania. Zapiekankę można posypać np. ziołami prowansalskimi. Choć ziemniaki gratin nie są jednym z najszybszych przepisów, efekt końcowy zdecydowanie wynagradza włożony wysiłek. SKŁADNIKI: 3/4 kg. ziemniaków 200 ml śmietanki słodkiej 30% ząbek czosnku kilka plastrów sera sól,pieprz,zioła prowans... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Beaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.