Tarte buraczki z chrzanem

Tarte buraczki z chrzanem

Tarte buraczki z chrzanem

Buraczki jak dotąd smakowały wszystkim, którzy mieli okazje  je spróbować  Robiłam je pierwszy raz ale idealnie udało mi się dobrać proporcje  Składniki: 4-5 kg buraczków 3 korzenie chrzanu 2 łyżeczki chrzanu ze słoiczka 2/3 szklanki cukry 1,5 łyżeczki soli 3/4 szklanki octu Buraczki gotujemy i obieramy. Jeszcze ciepłe ścieramy na tarce, dodajemy sól i cukier. Obrany i umyty chrzan ścieramy na grubych oczkach jak buraczki. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Nakładamy do słoiczków i pastery... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchenne inspiracje Sylwii

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.