Kruche kokosanki z czekoladą
Kruche kokosanki z czekoladą
Oryginalny przepis znajdziecie w książce Kingi Paruzel „Flexitarianizm”. Ja wprowadziłam niewielkie zmiany. Wybrałam syrop z agawy zamiast klonowego. 16 mniejszych ciasteczek: 80 g syropu z agawy 50 g oleju kokosowego 35 g mąki kokosowej 35 g mąki migdałowej (mielonych migdałów) 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2 garści drażetek czekolady (lub posiekanej czekolady deserowej) Wszystkie składniki zagniatamy. Odstawiamy na kilkanaście minut, aby masa dobrze związała, a mąki wchłonęły... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kucharzyca
Autor
Kucharzyca
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mielone, ciasteczka, ciasteczka z czekolada
Inne przepisy z Kucharzyca
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję