Dżem truskawkowo - rabarbarowy

Dżem truskawkowo - rabarbarowy

Dżem truskawkowo - rabarbarowy

Dzień dobry :-) Truskawki już niestety będą się kończyć, ale może jeszcze kogoś skuszę na pyszny domowy dżem truskawkowo - rabarbarowy. Dzieci uwielbiają, zapasy się skończyły więc zrobiliśmy. Bardzo lubię takie domowe dżemy i mam nadzieję, że uda mi się jeszcze jakiś choć jeden zrobić. Ten bez żadnych ulepszaczy czy dodatków. Polecam, jest naprawdę pyszny ;-) Miłego dnia :-) Składniki: 6 kg truskawek 2 kg rabarbaru 2,5 - 3 kg cukru sok i skórka z jednej cytryny 1. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki, kroimy. Raba... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kruche babeczki

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.