Zupa krem z kukurydzy

Zupa krem z kukurydzy

Zupa krem z kukurydzy

3 kolby kukurydzy, 2 cebule, 1 ząbek czosnku, 1/3 ostrej papryczki, 3 małe gałązki tymianku, 2 żółtka, masło Kolby kukurydzy, oczyścić. Posmarować oliwą. Położyć na rozgrzanym ruszcie. Grillować około 20 minut co jakiś czas smarując oliwą. Obciąć ziarna z kolb (ustawić kolbę pionowo i ostrym nożem odcinać ziarna). Odłożyć 2-3 łyżki ziaren. Cebule pokroić w półplasterki. W garnku z grubym dnem podsmażyć cebulę, dodać posiekany czosnek, pokrojoną papryczkę, tymianek oraz kukurydzę. Wlać 500 ml wody. Gotować do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.