Jadło portugalskiego drwala

Jadło portugalskiego drwala

Jadło portugalskiego drwala

700 g młodych ziemniaków, 250 g Pimientos de Padrón , 280 g chorizo pikantnego, 1 cebula dymka ze szczypiorem, 2 ząbki czosnku, oliwa. Ziemniaki dokładnie umyć lub oskrobać. Zalać gorącą wodą, lekko osolić i ugotować. Pimientos umyć, odciąć ogonki z nasadą. Cebulkę pokroić w półplasterki. Szczypior niezbyt drobno posiekać. Czosnek posiekać. Chorizo obrać ze skórki, pokroić w ukośne plastry grubości około 2 mm. Na suchej rozgrzanej patelni podsmażyć na rumiano chorizo. Przełożyć do garnka (zostawiając na patelni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję