Groszkowy deser a'la Crème brûlée

Groszkowy deser a'la Crème brûlée

Groszkowy deser a'la Crème brûlée

Przepis na : deser

Składniki: (na 2 porcje) 150 g  zielonego groszku gotowanego na parze Bonduelle pół awokado 150 g śmietany 36% 1 łyżeczka cukru 50 ml mleka 2-3 żółtka Dekoracja: garstka orzechów laskowych 4 łyżki cukru białego na karmel 2 łyżeczki cukru waniliowego Przygotowanie: 1. Groszek i awokado zmiksować blenderem na gładką masę 2. Dodać pozostałe składniki i delikatnie wymieszać do otrzymania gładkiej kremowej masy, uważać by nie pojawiły się bąbelki 3. Rozlewać do kokilek na około 3/4 ich wysokości Piec: około ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KreatywnePiny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.