Przepis na : deser
Składniki: masa marcepanowa: 150 g migdałów 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki wody 3 kropelki olejku migdałowego dekoracja: cukier w krysztale czerwony,zielony,niebieski barwnik spożywczy w żelu Przygotowanie: 1. Migdały moczyć przez 15 minut we wrzątku, zdejmować skórki, osuszyć ręcznikiem. 2. Migdały zemleć na piasek w blenderze, bądź młynku do kawy. 3. Migdały przekładać do miseczki dodać cukier puder, wodę i olejek 4. Masę mieszać, a potem zagniatać, aż stanie się plastyczna. 5. Formułować w małe jajeczka... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...