Kompot gruszkowo-śliwkowy i o szkodliwości syropu glukozowo-fruktozowego

Kompot gruszkowo-śliwkowy i o szkodliwości syropu glukozowo-fruktozowego

Kompot gruszkowo-śliwkowy i o szkodliwości syropu glukozowo-fruktozowego

Czytaliście kiedyś ile cukru jest w tych sztucznych napojach? A ostatnio coraz głośniej na temat syropu glukozowo-fruktozowego, którym producenci słodzą napoje. Dla nich jest on wygodniejszy w użyciu, nie trzeba go już rozpuszczać, nie ulega krystalizacji. Jeśli chodzi o wpływ na nasze zdrowie nie jest już tak różowo. Przyspiesza tycie, przyczynia się do chronicznej otyłości. Wystarczy niewielka ilość fruktozy, żeby nasz organizm zaczął produkować tkankę tłuszczową, która gromadzi się głównie wokół narządów ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kraina Tysiąca Smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.