ZAPIEKANKA Z KLUSEK ŠLĄSKICH Z MIĘTĄ I PARMEZANEM

ZAPIEKANKA Z KLUSEK ŠLĄSKICH Z MIĘTĄ I PARMEZANEM

ZAPIEKANKA Z KLUSEK ŠLĄSKICH Z MIĘTĄ I PARMEZANEM

     :).Na pomysł , aby je zapiec a nie ugotować wpadłam kiedy miałam pustki w lodówce.To był strzał w dziesiątkę.Wyszły miękkie i soczyste , a smak zniewalajacy.Połączenie mięty , przypraw i parmezanu to był dobry pomysł. 1 kg.ugotowanych ziemniaków 1 szkl.mąki ziemniaczanej 1 żółtko 1 łyżeczka imbiru 1 płaska łyżeczka gałki muszkatołowej ( można trochę mniej ) mięta kilka LIŠCI posiekać 5 dag.parmezanu 1 kubek śmietany sól pieprz olej do formy ************************************** Ugotowane ziemniaki zemleć w masz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.