SMAŻONE DROŻDŻOWE CHRUSTY

SMAŻONE DROŻDŻOWE CHRUSTY

SMAŻONE DROŻDŻOWE CHRUSTY

  Myślę,że to najlepszy wypiek po pączkach.Puszyste,miękkie i pyszne.     1 kg.mąki 3/4 kostki margaryny 2 całe jajka 1 łyżka cukru 10dag.drożdży szczypta soli 2łyżki wódki 2 szkl.mleka ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Make przesiewamy do miski,margarynę topimy i studzimy,wlewamy do mąki.Pozostałe składniki mieszamy mikserem i wlewamy do miski z mąką.Wyrabiamy ciasto.Na stolnicy wałkujemy ciasto i wykrawamy chrusty.W rondlu rozgrzewamy 1 litr oleju lub 1 kg.smalcu i od razu wrzucamy chrusty do oleju,nie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.