MARENGI Z BITĄ ŚMIETANĄ MIĘTOWĄ

MARENGI Z BITĄ ŚMIETANĄ MIĘTOWĄ

MARENGI Z BITĄ ŚMIETANĄ MIĘTOWĄ

 Marengi inaczej Bezy ostatnio dość często goszczą w mojej kuchni.Deser słodki , ale jakże delikatny i pyszny, a smak mięty daje niezły " odlot".Zapraszam. Pamiętajmy , że białka najlepiej się ubijają jak postoją troszkę w temperaturze pokojowej.A kiedy białka są gotowe?Wtedy, gdy wyciągniemy trzepaczkę z białek i piana nam niespłynie.     4 białka kurze 150 g.cukru 80 g.cukru pudru 30 g.mąki 400 g.kremówki 30% 1 łyżeczka cukru pudru do śmietany 1 kieliszek likieru miętowego odrobina zielone... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.