BARSZCZ WIEJSKI Z CHLEBEM ŻYTNIM

BARSZCZ WIEJSKI Z CHLEBEM ŻYTNIM

BARSZCZ WIEJSKI Z CHLEBEM ŻYTNIM

    1 pęczek włoszczyzny 500 dag.ugotowanych buraków w mundurku 1 szkl.zalewy z kiszonych ogórków 2 i 1/2 litra bulionu wołowego  1 ząbek czosnku Chleb żytni 1 cebula olej sól pieprz cukier liść laurowy ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Buraki ostudzone w łupinach obrac i zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub pokroić w kawałki.Warzywa obrać i też zetrzeć na tarce.Rozgrzac olej i poddusić buraki  i warzywa.Zalać bulionem,dodać nieco zalewy z ogórków i liść laurowy,gotujemy 30 min.na małym ogniu.Pod... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.