Babka majonezowa z kandyzowaną skórką pomarańczową

Babka majonezowa z kandyzowaną skórką pomarańczową

Babka majonezowa z kandyzowaną skórką pomarańczową

Babka majonezowa, nie tylko na Wielkanoc. U nas pojawiła się z okazji Dnia Ojca, ponieważ mój mąż, a tata naszej córki właśnie wypieki babkowe lubi najbardziej. Dodatkowo aromatyzowana sokiem z pomarańczy i domową skórką pomarańczową kandyzowaną. Przygotowana została na domowym majonezie - nie kupuję gotowych. Lecz jeśli używacie gotowce, to wybierzcie delikatny, który nie jest mocno przyprawiony. Po upieczeniu aromat i smak majonezu znika, a babka jest delikatna i wilgotna. Jeśli chcielibyście upiec babkę majonezową... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kocham..lubię..gotuję..

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.