
Nie wiem czy już wypada wrzucać przepisy świąteczne, ale tyle mi się tego nazbierało, że w sumie raczej powinnam. Z drugiej strony trwa kiepski okres koronawirusowy, nie mam jakoś głowy do myślenia o świętach, które pewnie i tak spędzimy sami w domu. No nic, nagotowałam się przez ostatnie tygodnie, więc podzielę się z Wami przepisami. Przepis na ten sos jest przepisem mojej najulubieńszej Hanny Szymanderskiej. Składniki: 5 łyżek majonezu 3 łyżki gęstej śmietany 18% 2 jajka ugotowane na twardo 1 łyżka świeżo s... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...