Ajerkoniak z kawą

Ajerkoniak z kawą

Ajerkoniak z kawą

A w sumie nie wiem co mi strzeliło do łba. Chyba chciałam się pozbyć części kawy rozpuszczalnej, której nie piję, a którą niestety posiadam. Zrobiłam więc ajerkoniak wg swojego przepisu i wsypałam do niego 2 czubate łyżki kawy. Wyszło fajnie.  Składniki: 250 ml spirytusu 500 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego (takiego do kawy) 7 żółtek 3/4 szklanki cukru 2 czubate łyżki kawy rozpuszczalnej Jajka sparzamy. Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ucieramy z cukrem na gładką masę. Dodajemy do nich mleko zagę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kardamonovy

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.