Przepis na : deser
WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT ( +CHŁODZENIE 12 GODZIN) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 17 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 15-30 WYMIARY BLACHY: 36*24 CM. Składniki: 500 g mleka w proszku, 200 g masła (nie margaryny!), opakowanie ryżu preparowanego (90 g), szklanka cukru (można zmniejszyć ilość, batoniki są mocno słodkie), 2 łyżki kakao, 1/2 szklanki wody. Przygotowanie: Masło stapiam w garnku. Dodaję wodę i cukier, stapiam na małym ogniu często mieszając. Kiedy wszystko się rozpuści, wyłączam... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...