Gruszka to dla mnie symbol kończącego się lata... niestety. Pękate i słodkie wylądowały w mym babkowym cieście, otulone aromatycznym syropem. Gruszki w syropie: 1 kg kruszek 3/4 szklanki cukru 2 ziarenka kardamonu 1 gwiazdka anyżu 1 płaska łyżeczka cynamonu 1 łyżka mąki ziemniaczanej ciasto: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 1/2 szklanki mąki 3/4 szklanki oleju 1 łyżeczka proszku Gruszki obrać i pokroić w cząstki o grubości ok 2 cm. Cukier wsypać na dużą patelnie zalać 1/2 szklanki wody, dodać rozłupany kardamon,... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...