79. Jajeczne baranki z chrzanem

79. Jajeczne baranki z chrzanem

79. Jajeczne baranki z chrzanem

Wielkimi krokami zbliżają się Święta Wielkanocne, dlatego czas pomyśleć o tym, co znajdzie się na naszych stołach. Może poniższe baranki? 4 jajka ugotowane na twardo 1 opakowanie serka chrzanowego  np. Tartare 1 łyżka majonezu 1 łyżka chrzanu sól, pieprz Jajka obrać i odciąć 4 końcówki na głowy baranków. Żółtka wyjąć a białka zetrzeć na tarce. Żółtka wymieszać z serkiem, majonezem i chrzanem, przyprawić do smaku i uformować 4 kopczyki, które należy obłożyć wiórkami z białka. Przyłożyć główki z bi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jadło i czytadło

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję