102. Babka łaciata

102. Babka łaciata

102. Babka łaciata

5 jajek 1 1/2 szklanki cukru 2 1/2 szklanki mąki + 2 łyżki 1 szklanka wody 1 szklanka oleju kakao 2 łyżeczki proszku. Białka ubić na sztywno dodać powoli cukier i nadal ubijać, następnie dodać żółtka, wymieszać, dodawać małymi porcjami przesianą mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać. Na samym końcu olej i wodę. Podzielić ciasto na dwie części, do jednej dodać kakao, do drugiej 2 łyżki mąki. Ciasto kłaść do foremki łyżkami na przemiennie, tak aby powstały łaty. Piec 40 minut w 170 stopniach. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jadło i czytadło

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.