Lebneh serek z jogurtu greckiego z koperkiem i suszonymi pomidorami

Lebneh serek z jogurtu greckiego z koperkiem i suszonymi pomidorami

Lebneh serek z jogurtu greckiego z koperkiem i suszonymi pomidorami

Przepis na : śniadanie

 Ten serek jest pyszny, taki kremowy i delikatny. Możemy go zrobić z różnymi dodatkami lub taki naturalny tylko z solą. Tym razem zrobiłam ze świeżym koperkiem i pomidorami suszonymi w oliwie. Dodam, że w każdej wersji jest pyszny. Pysznie smakuje ze świeżym domowym pieczywem. Przygotowany jogurt wstawiamy do lodówki na 12, 24 lub 48 godzin. W tym czasie z jogurtu będzie odciekała serwatka. Im dłużej serek będzie odciekał to tym bardziej będzie zwarty. Ja uwielbiam ten po 12 godzinach, jest wtedy idealnie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Izabelawkuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.