Muffinki z jabłkiem i cynamonową kruszonką

Muffinki z jabłkiem i cynamonową kruszonką

Muffinki z jabłkiem i cynamonową kruszonką

Pyszne, miękkie i pachnące cynamonem muffinki. Idealne na zimowy dzień, do kawy czy herbaty. Zrobione z mąki orkiszowej, nie zawierają wiele cukru. Jabłka nadają wilgotności oraz nieco słodyczy. Muffinki robi się bardzo szybko, nie potrzeba nawet użyć miksera. Świetnie sprawdzą się na deser ale także jako drugie śniadanie. Składniki (ok. 16 sztuk): 2 szklanki mąki orkiszowej 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 2 jajka 3/4 szklanki mleka 1/4 szklanki oleju roślinnego 1/4 szklanki miodu/syropu z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Healthy food explorer

Warto przeczytać

Fit przepisy

Zbiór fit przepisów na każdą okazję : obiad, śniadanie, deser, czy kolację. Jeśli dbasz o linię, to zestawienie tych przepisów jest idealne dla Ciebie :-)

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.