DROŻDŻÓWKA Z JAGODAMI

DROŻDŻÓWKA Z JAGODAMI

DROŻDŻÓWKA Z JAGODAMI

Przepis na : deser

SKŁADNIKI: 3 szklanki mąki pszennej 45 g drożdży 180 ml mleka 6 łyżek cukru 4 jajka 1 łyżka spirytusu 1 duża łyżka masła- roztopionego 2 szklanki jagód białko z 1 jajka Wszystkie składniki oprócz jagód dobrze wyrobić i odstawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie przełożyć połowę ciasta do foremki i posypać jagodami, przykryć resztą ciasta a na wierzchu rozsypać kilka jagód. Ciasto odstawić do wyrośnięcia, gdy podrośnie posmarować białkiem i wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 50 min w 185 st.   ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu harrisa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.