Ciecierzyca tikka masala

Ciecierzyca tikka masala

Ciecierzyca tikka masala

Pod indyjską nazwą tikka masala kryje się lekko kwaskowaty (dzięki pomidorom) gęsty, aromatyczny sos. Uwielbiam kuchnię indyjską zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym, bo ta przeogromna ilość przypraw fantastycznie rozgrzewa i działa pobudzająco. W tym daniu zamiast ciecierzycy można użyć podsmażonego tofu lub tempehu, ale obecnie staram się zużywać na bieżąco stany mojej spiżarni, więc powstaje mnóstwo wariacji dobrze znanych już wam moich potraw. Składniki na 4 porcje (podane z ryżem lub chlebkami naan): około... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu greenscarf

Warto przeczytać

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.