Przypieczona, chrupiąca, pachnąca przyprawami skórka i niezwykle soczyste mięso. Taki właśnie jest kurczak pieczony z imbirem. To mój patent na kurczaka idealnego, zawsze się udaje i – co dla mnie bardzo ważne- bardzo apetycznie wygląda. Dobrze skomponowana mieszanka przypraw sprawia, że jest pyszny w smaku. Nie jest mdły i suchy jak kurczaki z innych przepisów, których kiedyś próbowałam. Kurczak pieczony z imbirem często trafia u nas na stół w postaci sobotniego lub niedzielnego obiadu. Przyznaję jednak, że ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Gotowanie to jeden z moich ulubionych sposobów na spędzanie wolnego czasu i odstresowanie po ciężkim dniu. Drugim ukochanym sposobem są podróże. W kuchni staram się te pasje łączyć, więc oprócz klasycznych przepisów, znajdziesz też inspiracje na dania z różnych stron świata!