Co zrobić gdy trafiły nam się bardzo kwaśne mandarynki? Wycisnąć z nich sok i zrobić ciasto, bo ciasto zawsze wyjdzie pyszne, słodkie i idealne do kubka herbaty ;) Składniki na foremkę 25 x 10 cm 100 g masła miękkiego 2 jajka kl L 100 ml soku z mandarynek 1 łyżka miodu 130 g cukru 150 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki sody ewentualnie mandarynki na wierzch ciasta kilka kropel esencji pomarańczowej polewa z mleka w proszku <--klik 1. Masło ucieramy wraz z cukrem aż pojaśnieje, następnie dodajemy m... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...