Przepis na taką prostą, lekką babkę z dodatkiem jabłka, zastanawiałam się czy publikować przepis, ale mówię czemu nie, może komuś brakowało takiego przepisu, a nie wszyscy lubią te mokre babki i nie zawsze też jest smak na taką cięższą babkę. Składniki na małą keksówkę, rynienkę: 3 jajka 80 g mąki pszennej 30 g mąki ziemniaczanej lub proszku budyniowego bez cukru 100 g cukru 3/4 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia 1 duże jabłko esencja waniliowa 1. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy, pod koniec u... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...