Wilgotny piernik który zachowa dłużej świeżość. Składniki na blaszkę 23 x 23 cm 150 g masła w temp. pokojowej niepełna szklanka cukru (szkl o pojemności 200 ml) 250 g twarogu tłustego lub półtłustego 1 i 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 5 jajek 170 g mąki pszennej 4 płaskie łyżeczki kakao 1 całe opakowanie przyprawy do piernika 3 i 1/2 łyżki dżemu/powideł garść posiekanych orzechów plus ewentualnie rodzynki jak lubimy Dodatkowo: polewa czekoladowa marmolada lu... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...