Bardzo delikatne naleśniki z przyjemnym posmakiem kefiru, zawsze jest na nie pora czy to na obiad, czy na podwieczorek czy nawet odgrzane na drugi dzień, smakują super :) Składniki na około 10 naleśników: 400 ml kefiru (użyłam waniliowego) 250 ml wody gazowanej 1 i 1/2 szkl mąki pszennej 4 jajka kl M szczypta soli nadzienie do naleśników: 400 g twarogu z kostki 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżki cukru zwykłego 6 łyżek słodkiej śmietanki 30 % sos truskawkowy: garść truskawek 2 łyżki kwaśnej śmietany lub jog... czytaj dalej...
Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...