Drożdżowa Pychotka Z Rabarbarem

Drożdżowa Pychotka Z Rabarbarem

Drożdżowa Pychotka Z Rabarbarem

Pyszne, mięciutkie ciasto drożdżowe ze słodką waniliową pierzynką na wierzchu, a pod spodem żeby nie było tak słodko kwaskowy rabarbar ;)     Składniki na blachę 23 x 23 Ciasto: 200g mąki pszennej 20g drożdży 100 ml mleka 1 łyżeczka cukru 1/3 szkl cukru razem z waniliowym 1 jajko kl M 30g masła Wierzch ciasta: 200g rabarbaru 135g śmietany 18 % 1 żółtko 45g migdałów lub wiórków kokosowych 1/2 opakowania budyniu waniliowego w proszku 65g cukru 1 łyżeczka mąki pszennej     1. Rabarbar obieramy,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie...to proste !

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.