Ciasto jest mega proste, nie trzeba nic zagniatać, ani wałkować, nawet owoców nie trzeba rozmrażać :) A nie dojedzone dżemy czy marmolady znajdą w nim swoje miejsce :) Wystarczy zrobić kruszonkę, schłodzić ją .....a resztę przeczytacie na dole ;) Składniki na blaszkę 23 x 23 cm: Ciasto: 2 i 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 szkl mąki ziemniaczanej lub budyniu 220 g masła 1 szkl cukru lub pudru 1 jajko kl L 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia około 1-2 łyżki kwaśnej śmietany np. 18 % Dodatki: słoik dżemu dowolnego (lu... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...