Smalec z Gryfa

Smalec z Gryfa

Smalec z Gryfa

Z okazji Mikołajek postanowiłam dodać dziś specjalnie dla Was mój autorski przepis.  Zacznę od nazwy, która dla Was może wydać się dziwna. Otóż Gryf to mój jacht. A smalec, który dzisiaj przedstawiam, stał się poniekąd synonimem mojej dobrej kuchni i zasłynął właśnie na łódce. Czasem ratował życie, kiedy żołądek przyklejał się do kręgosłupa pomiędzy kolejnymi biegami w regatach. Czasem stanowił wspaniały dodatek i solidną podstawę do spożytych procentów.  Czasem też po prostu zawsze był, gdy już nicze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Garniec Magalie

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Autor

Garniec MagalieGarniec Magalie

Witam Cię w moim świecie!
Znajdziesz w nim moje oraz unowocześnione przeze mnie przepisy głównie kuchni polskiej, której jestem wierną fanką.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

boczek, ogórki, ogórki kiszone, czosnek w ziołach

Inne przepisy z Garniec Magalie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.