Sos winegret

Sos winegret

Sos winegret

Opis Sos winegret: Sos winegret to zimny sos używany do sałatek. Pochodzi z kuchni francuskiej, przyrządzany z oliwy i octu (zamiennie soku z cytryny), które są dokładnie mieszane i ubijane do lekkiego zgęstnienia. Przyprawia się solą i pieprzem. Jest to podstawowa wersja sosu, jednak obecnie możemy trafić na kilka odmian. Najczęściej pojawia się przepis z dodatkiem musztardy lub przeciśniętego przez praskę czosnku. Jest to klasyczny i najbardziej popularny sos do sałatek. Samodzielne przygotowanie tego sosu to nic ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.