Jak gotować słoiki z przetworami

Jak gotować słoiki z przetworami

Jak gotować słoiki z przetworami

Jak gotować słoiki z przetworami: Jak gotować słoiki z przetworami, czyli w jaki sposób pasteryzować słoiki z naszymi ulubionymi przetworami? Po sezonie letnim, kiedy mamy najlepszy dostęp do świeżych owoców, warzyw czy grzybów, zabieramy się za marynowanie. Jest to najlepszy sposób, oprócz ich mrożenia na zachowanie na długi czas. Jednak, aby na długo zachowały swoją świeżość musimy te słoiki poddać pasteryzacji. Dzięki temu możemy przedłużyć ich trwałość i zabezpieczyć przed dostępem powietrza i psuciem. Past... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.