Jajka faszerowane żółtkiem

Jajka faszerowane żółtkiem

Jajka faszerowane żółtkiem

Opis Jajka faszerowane żółtkiem: Jajka faszerowane żółtkiem to jeden z najczęściej wybieranych sposobów przyrządzania jajek na wielkanocny stół. Jednak ja nie tylko przygotowuję je na święta. Bardzo często faszerowane jajka przygotowuję jako przystawka na przyjęcia. Uwielbiają je wszyscy i w mgnieniu oka znikają z mojego stołu. Aby przekąska wyszła nam idealna trzeba pamiętać o najważniejszej zasadzie. Trzeba mieć dobre, świeże jajka, najlepiej kupione ze sprawdzonego źródła. Idealne proporcje żółtek oraz d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...