żeberka duszone w winie z marchewką i selerem naciowym

żeberka duszone w winie z marchewką i selerem naciowym

żeberka duszone w winie z marchewką i selerem naciowym

Przemawia przeze mnie ochłodzenie - pora na dania mięsne! Najlepiej wolno duszone, bez mojego zbyt wielkiego udziału. Magazynujące pod pokrywką maksimum zapachu. Takie, żeby na samą myśl zaczynały pracować ślinianki. żeberka duszone w winie 1,5 kg żeberek w paskach, 1 duża cebula, 1 marchewka, 1 łodyga selera naciowego, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki cukru, 1 łyżka sosu Worcestershire, 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego, 2 liście laurowe 1,5 szklanki czerwonego półsłodkiego wina, 2 szklanki rosołu drobiowego, 1 łyżk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Eksperyment sobotni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.